kort inför extra v75

Fotbollscup och sedan lagfest på det i går innebär att jag inte haft tid att skriva ner tankar och funderingar på extra v75 på Axevalla. Men det kommer några kortfattade ord om den nu!

Spikar/Utgångshästar

avd1: 6 B.W.L Champion imponerade stort i Norge har sedan varit bra i tuff konkurrens och det känns lite lättare emot. Hästen är lite känslig för vädret, men det lovas sol och värme så det borde vara perfekt för hästen.

Avd2: Jag har jagat 7 Berlock några gånger och är en typisk nästagångare som alltid spurtar bra, spår lite för långt ut för att vara optimalt, men det kanske är dags nu för årets första vinst. För glöm inte att det är Sverige längsta upplopp!

Avd5: 7 Alfaz del pi borde ha ca dubbla pengarna på sig eftersom han galopperade bort en andra plats senast. Därför kan man tycka att han står bra inne, jag varnar dock för 11 It´s Amazing som har springspår från tillägg, men hade det senast och satt tidigt i spets och vann enkelt.

Avd6: 2 Olivia Lavec imponerade på Åby senast med spets och slut, blir det likadant igen? Men jag gillar verkligen intrycket på 10 Drillbit Ås och det ska bli intressant om det blir racebalans på hästen.

Skrällbud:
avd1: 7 Angelo ska bli intressant att se nu med två lopp i kroppen nu 7%
avd2: 10 Exclusive Zon har aldrig känts så bra och brukar alltid vara med i striden 5%
avd3: 11 Beverly Boko förstörde min dag då han kom före Ella Håleryd, liknande läge nu och då måste jag tro på hästen denna gång, nu med lopp i kroppen 5%
avd5: 10 Mercury Broline är snäppet under favoriten men brukar göra bra lopp och med en bra ryggresa kan hon speeda ner alla 5%
avd6: 7 Global Midnight har ju vunnit likande lopp tidigare men då från ryggledaren eller ledningen och nu kan det bli svårare från spår 7 men bara 9%
avd7:2 Youana kan nog komma till spets sedan ska han nog släppa om hon ska orka stå emot de bästa hela vägen och med lucka in på upploppet blir hon livsfarlig, men kanske ändå trivs bäst i ledningen? 8%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.