V86 på Solvalla var tillbaka

Man kan säga vad man vill om detta, men jag kände att jag som inte brukar reta mig på det, gjorde det denna gång och måste skriva om det.

Några kallar det ”Vallalunken” dvs att det körs i 200meter sedan har positionerna intagits och då händer ingenting och den som sitter i ledningen får bestämma första varvet/varven som de vill. Sedan körs det sista 600 meterna. Dvs att bara inte hästen i ledningen är iskall så borde den hålla undan till vinst och sitter man en bit bak har man ingen chans att delta i loppet.

Vad beror detta på? Handlar det enbart om respekten för hästen som sitter i spets? Jag tror inte det utan det handlar mer om respekten för kusken som sitter i spets. Vilket gör att de kanske inte kör för hästen bästa möjliga placering?

Eller är det helt enkelt så att de inte har bättre tränat så att de inte kan köra loppen på ett annat sätt?

Man ser inte detta lika ofta på andra banor, så är det tyvärr! Jag tror att på ”Nationalarenan” är de stora tränarna/kuskarna bossar och får helt enkelt styra och ställa lite för enkelt. Därför är det nyttigt att Åke Svanstedt & Ludde Kolgini kommer upp i bland och vågar göra det som är annorlunda! Men då får de skit för det (av mig också ibland, jag är inte bättre) vilket gör att de inte vill?

Det kanske behövs en frisk fläkt även på Solvalla för att det ska hända något spännande, eller helt enkelt några riktigt vältränade hästar som det vågas köra med.

// Jimmie Nordberg
http://Northmountains.com
Http://hingsten.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.