Att fotboll i division fyra medelpad kan beröra så mycket

Ett oavgjort resultat en fredagkväll kan verkligen förstöra för mig och alla andra runt om.

Jag spelar fotboll i Lucksta IF en liten fin förening som lever på att bygden är med klubben i med och motgångar. Jag spelar, sitter i sektionen och försöker hjälpa till så mycket jag kan.

Nu har vi haft ett bra år, med lite framgångar och vi har varit med och nosat på förstaplatsen i division fyra medelpad. Det är där vi vill vara och det är därför man offrar två kvällar i veckan på träningar plus matcher. Det är klart att det kostar eftersom man har familj osv, men det är ju så roligt att vara ett lag på träningar på matcher osv.

Problemet är dock att när det går bra och motgångarna börjar, dvs när vi nu tappat greppet om förstaplatsen och att vi gjort två dåliga matcher i rad och senast lyckades vi trots dåligt spel ta tre poäng men nu blev det bara 1-1 och vi lyckades inte spela någon fotboll alls nästa kändes det som. Det gör att man blir tokig, framförallt på sig själv att man inte kan prestera bättre själv! Man blir så besviken på sig själv att man inte klarar av att vara trevlig när man kommer hem efter matchen och en hel helg kan man gå och vara bitter, för en fotbollsmatch i division fyra.

Det är helt galet att det är så pass viktigt för mig och många andra med idrott på den nivå som man håller på med. Jag tror inte att det spelat någon roll om det varit division åtta eller två så hade det varit likadant och det beror väl på att man vill lyckas, man vill vinna och det är inte okej att inte göra jobbet som man alltid vill göra osv.

Det kanske också är så att man är så pass involverad att det är en del av mitt liv och då är det ju klart att man blir berörd av detta. Men man önskar att man kunde bara skaka av sig en match och bara tänka på någonting annat.

Nu hade vi chansen att hänga på de två topplagen och bara vara tre poäng ifrån uppflyttning eller kvalplats, men efter 1-1 är vi nu fem poäng ifrån och det är bara fem omgångar kvar. Vilket gör att man känner att det är väldigt svårt att nå vårat mål med säsongen. Vad ska man göra åt detta?

Jo jobba ännu hårdare och bli ännu mer irriterad om det inte går vägen! Men så är det för det är en viktig del av mitt liv helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.