Dagen efter Sundsvall Open Trot

Det var bra sport och ett intressant storlopp som det hände mycket i. Det blev bra utdelning på V75 men tyvärr var jag själv inte riktigt nära.

Vi börjar med arrangemanget som Bergsåker och Sundsvall Open Trot verkligen lyckats med, det var mycket folk och av vad det jag såg och hörde så var publiken nöjda med det som fanns.

Sedan handlar det om sporten och spelet!

Innan V75 fick vi se Ekets Patrik imponera igen i Monté och jag tror hästen kommer fortsätta att springa in fina pengar i just monté. Spets och slut var det denna gång och det visar att det kan fungera med olika resor.

I LD1 var det dags för Per Linderoth show, då han kör offensivt med Masse Palema och leder runt om på ett säkert sätt och inte nog med det så kör Ulf Ohlsson hans andra häst Staro Fendi på ett fint sätt och tar en dubbel åt stall Linderoth! Roligt att få synas när 19000 är på plats på Bergsåker.

Sedan var det dags för Åke Svanstedt att briljera med en fin treåring Rolex Bigi. Ägaren hade varit lite osäker på hästen så han körde på lite och var helt överlägsen när han vann på 13,8 över 2140 meter på ett lekande enkelt sätt. Båths fina Rolex var godkänd från bakspår och Adielsson såg att han inte hade en chans på förstaplatsen och därför måttade han bara in andrapriset. De båda hästarna kommer nog bli intressanta att följa.

Sedan kommer vi fram till V75, där en strykning av Greenstar gjorde att Pink Elephant fick spår 1 i volten och det utnyttjade han bra och tog ledningen, sedan tycker jag att han viker ner sig och borde kunnat stå emot Västerbo Highflyer som klev fram i dödens varvet kvar. Det var ingen dålig insats av VH och Redén men jag tycker inte Pink Elephant ska förlora när han fick bestämma tempo hela första varvet.

Avd2 och klass2 försök, där Charlie Trotter bara skulle vinna och han tog även hand om ledningen tidigt och drog på i sitt eget tempo ca 20-30 meter före de andra men 450 meter kvar kom galoppen och då skrällde Robert Bergh med 4 Yours Sincerely till 30 ggr, Charlie Trotter kämpade sig tillbaka och blev trots den sena galoppen och hamnade sist då tillslut femma. Men hästen är flera klasser bättre än 2 men man måste ju hålla sig till trav också!

Sedan var det dags för SM för kallblod och vi fick se ett nytt svenskt rekord över 2640m på 23,3! Månprinsen A.M höll ihop travet på ett bra sätt och vann säkert! Kan han hålla ihop travet från och med nu är han nya kallblodskungen för Hallsta Lotus imponerade inte! Faksen J:r gjorde det bra genom att ta ledningen och sedan släppa när Månprinsen kom fram och kom två och bättre hade han aldrig kunnat blivit med en annan resa.

Ett klass1 försök där jag var helt ute och cyklade då jag trodde mest på Kaiser Broline, men fick en vink av stallet att det inte var en toppchans och garderade, men trodde inte alls på 12 Acriter som dock Peter Eriksson gjorde då han tidigt körde fram utvändigt om ledaren och sedan vann på ett säkert sätt. Bakom gick hemmahästarna Krypton Eye och Nimble bra. Andrahandsfavoriten och Redéns bästa chans på förhand Kentucky Love fick en för tuff resa då han klev på i tredje men fick inte komma ner för Acriter och det klarade inte hästen av och slutade sist.

Lopp fem lärlingar, voltstart och ston det blev som vanligt omstarter och Frank Nilsson och the Editor ville inte riktigt följa regelerna var för tidig två gånger och utesluten. Sedan blev det Ginala och Helena Johansson show spets och slut utan bekymmer. Här har nog Henrik Svensson ett sto som kan fortsätta att klättra. Global Midnight öppnade bra och var tidigt fram i dödens men tröttnade ordentligt. Pantholops kördes invändigt hela vägen och spurtade riktigt bra till en andraplats hela vägen på innerspåret.

DD1 och min vinnare Robin Ru blev hängade i tredjespår och sedan fram i dödens och kämpar bra hela vägen men slutar femma. Uranus de Tyrole går riktigt bra efter en fin styrning av Åke Svanstedt men blir diskad. Det var Robert Berghs nyförvärv som vann och Bergh har varit duktiga på att köpa hästar som är ganska bra och göra dem riktigt bra ( Nahar, Stay the Night och nu Ed You). Jag blir imponerad av Bergh och det var bra insats av Ed You! Här kanske Sedinarna har en nu guldklimp?

Sedan var det dags för det stora loppet Sundsvall Open Trot, inför loppet träffade jag Rikard Svanstedt och jag frågade om Sebastian K, är han bra idag vilket vi tror så kanske han följer med oss till USA, men han måste vara riktigt fräsch och fin! Stallet trodde på honom och trodde verkligen att de skulle vinna från ledningen denna gång.
Robert Bergh var uppåt på Nahar och räknade bara med seger, var det dessa två tävlingsmänniskor som skulle göra upp om det?

Sebastian K spetsade ju hur enkelt som helst, men fick en het Raja Mirchi över sig och det var bra tempo hela vägen, Robert Bergh körde offensivt med Nahar men blev hängades i tredje och det blev helt fel! Sebastian K såg i sista sväng ut som en vinnare och Åke lättade lite och han ökade lite och jag trodde att loppet var över även om Save the Quick gick bra och Formula One såg fin ut i rygg på Sebastian K, då tröttnade Nahar och Panne de Mouteur får luckan från tredje invändigt, då flyttar Örjan Kihlström ut honom från innerspåret till fjärde spår rakt ut och sedan accelererar han på ett imponerande sätt och vinner faktiskt med en längd. Snopet för Svanstedt och Sebastian K men en imponerade insats att ändå av alla fem som tar pengar! Panne De Moteur, SebK, Save the Quick (först i tredjespår 700 kvar) Formula One och Monster Drive som spurtar bra.

Nu precis läste jag ett pressmeddelande från Knutsson Trot att Sebastian K följer med Åke Svanstedt till USA och det ska bli mycket intressant att se hur bra Sebastian K kan gå på deras snabba banor. Det verkar som att Svanstedt trots att kommer få med sig ett gäng hästar i från Sverige! Det visar bara vilken stor tränare han är och man är mycket intresserad av att se hur han kommer klara av att omställningen till ett annat land osv.

Överlag var det en riktigt trevlig dag, även om spelet inte ville sig riktigt! Jag längtar redan till nästa storlopp i Sundsvall/Bergsåker min hemmabana!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.