Efter extra V75

Kvällen som handlade om legender, Sto-em och Jubileumspokalen.

V75 inledde med att legenderna körde hästarna och det blev liksom inte alls som man tänkte sig. Thomas Nilsson ramlade ur innan loppet men räddade upp det på ett bra sätt och ett stort tack till Johan Untersteiner som var riktigt snabbt framme och tog hand om det!.

Ingen StigH som kontrollerade från dödens, vilket var väl det jag tänkt mig och sedan skulle det vara låst, nu blev det fel och för mig helt fel vinnare! Jag ville ju ha Berglöf, StigH, Berndt eller Helen. För mig blev det inte det som det borde, men det var säkert häftigt om man var på plats!
Thomas Nilsson ramlade ur innan loppet men räddade upp det på ett bra sätt och ett stort tack till Johan Untersteiner som var riktigt snabbt framme och tog hand om det!

Sedan var det ett dåligt guldlopp över långdistans! Där Daniel Olsson gör det han är bäst på, få iväg hästen från start. Sedan släppte han och vann med luckan med On track Piraten! Bra kört! Nytt svenskt rekord över långdistans!
Juggle Face som drog på i ledningen var också bra, men min tanke Haraldinho var inte alls bra.

Sedan var det dags för sto-em, där jag trodde mest på Save the Quick men tyckte Drillbit Ås var intressant! Tyvärr galopp för Svante Båths häst och Save the Quick fick offensiva Björn Goop i sulkyn som körde på hela vägen och det resulterade i ett nytt världsrekord för ston på medeldistans och 1000m bana! Stort! Ett lopp där det hände mycket och många trodde på sina hästar, det är sånt man vill se!

Treåriga hästar och Rosemary Gar barfota runt om mycket snabb till ledningen sedan kördes det ganska tufft hela vägen och vann mycket bra och säkert! Inget snack alls och ett nytt fint lopp av ett sto i ledningen.

En silverdivision för ston och det var Recation som kördes fort i inledningen sedan får hon tryck men kör hårt och håller undan på ett enormt imponerande sätt! Även Aloe Vera som trycker på och sedan går ner i rygg och gör det bra, även O.U Glide som går i tredjespår hela vägen och går ändå på ett bra sätt hela vägen in i mål! 1.08.7 första varvet! WOW!

4 åringarna inledde dagens dubbel, vilken prestation en ny Melanders häst gör. Det är Digital Ink som från tredje tar dödens och trycker upp tempot, slår ledaren men får ge sig mot Chelsea Boko som får loppet i ryggar hela vägen om avgör sista biten. Digital Ink var verkligen den moraliska vinnaren, men ändå roligt att Chelsea Boko får vinna igen.

Avslutningsvis det som skulle vara dagens höjdpunkt med en miljon kronor i förstapris.
Där visade Panne de Moteur att han är ruskigt startsnabb och får sedan kontrollera loppet även om han får lite press! Bra kontroll och säker seger! Bra jobbat! Men det blev ju lite låst och hände inte lika mycket som i de tidigare loppen, men man kan njuta av Panne! Andra hästar som kördes lite passivt men avslutade med krafter kvar var Rocky Winner och Johnny B Kemp! Synd att de inte vågade kör mer för seger och fick luckorna.

En mycket bra travkväll och jag hoppas att man få se fler såna här kvällar!
Mycket trevligt trav!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.