GIF Sundsvall har äntligen värvat en forward

Sundsvalls killen Pontus Engblom är återigen utlånad till GIF Sundsvall efter att varit AIK spelare och utlånad till att bli Haugesunds spelare och utlånad.

Pontus Engblom som gjorde succé i div3 med moderklubben IFK Sundsvall och fick då inte chansen att spela med giffarna utan istället knöt AIK till sig talangen. Som dock aldrig slagit sig in i AIK utan varit utlånad till Väsby och Västerås. Sedan 2011 var han utlånad till Giffarna och gjorde 13 mål den säsongen när Gif Sundsvall tog sig upp till Allsvenskan. Sedan 2012 spelade han sporadiskt i AIK innan han såldes till norska Haugesund där han gjorde det bra den hösten men har haft det svårt under denna säsong. Nu i dagarna blev det klart att han återigen blir utlånad till Gif Sundsvall för att hjälpa klubben att ta steget upp i Allsvenskan igen.

Jag tycker att Giffarna länge har saknat en anfallare som kan göra mål och skapa chanser och framförallt sätta chanserna som dyker upp, jag hoppas och tror att Pontus Engblom kan vara den! Därför ska de bli otroligt intressant att se och följa hans framfart under hösten.

Det som är extra roligt är att han är fram Sundsvall, dock visar det också att Giffarna inte är så bra på att ta vara på de talanger som finns här i distriktet vilket är tråkigt!

Jag hoppas att detta är lyftet Giffarna behöver för det en mycket tuff match i morgon mot Örebro, men poäng och de är fortfarande med i racet mot Allsvenskan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.