Tankar efter V75

En V75 omgång som blev nästan som jag trodde. Det var bara en kuskstyrning och en galopp i sista som förstörde min dag, vilket gjorde mig mycket bitter.

Avd1: En mycket snabb inledning där Oracle Kronos kom till ledningen och släppte sedan till favoriten Ulm Karsk, sedan låste Robert Bergh loppet med att kliva fram i dödens. När väl upploppet kom så såg Ulm Karsk klar ut, men Ulf Ohlsson fick bra fart på Oracle Kronos och vann säkert via Open stretch. Fin insats av Ohlsson och Oracle Kronos, även bra lopp av Unrequested och Greenstar

Avd2: Blev lite av en repris på avdelning ett, då Ohlsson öppnar bra får ryggledaren och avgör säkert på stretchen. Favoriten Berkut Boko fick en bra resa, valde att gå fram i dödens men kunde inte vara med sista biten. Bra avslut i spåren av Milan Töll som drog fram tåget, Order by Viking som utmanade och Monetery som körde lite för passivt kanske?

Avd3: Ulf Ohlsson fortsätter att visa klass när han kör offensivt och på bästa sätt för att vinna med Hallsta Lotus, övertar ledningen och slår precis Faksen JR som fick dödens och gick mycket bra hela vägen in i mål och visar bra form! Månprinsen A.M sladdade långt bak hela tiden, men fick upp farten tillslut, synd att galoppen kom in på upploppet! Jag tror dock inte att han kunnat vara bättre än trea.

Avd4: Petter Lundberg och Pompano har jag haft med på V75 några gånger men det har inte gått vägen, men nu var det dags. Det var ingen dålig seger heller utan klev fram i dödens när det gick för långsamt och kontrollerade det hela vägen sedan. Bra insats! Staro Green River var den som kunde utmana hem galopperade 50 meter kvar. Annars var det bra insats av Rass Tanic som gick ett bra lopp och gick bra hela vägen in i mål.

Avd5: Nu var det dags Robert Bergh show. Han vet att han har bästa hästen och kör efter det, från tillägg till ledningen sedan kan han defilera i mål med Bradley! Det var aldrig något snack! Narvold Vox godkänd bakom, sedan avslutar Ripasso bra i kön!

Avd6: Show nr två för Bergh, denna gång med Nahar. Som startar från dubbla tillägg men redan efter 1000 m har han rundat alla och övertar ledningen, sedan var det klart! En som gör en bra insats är Jacky Glide som aldrig ger sig i från dödens, imponerande insats.

Avd7: Här vill jag börja med att kritisera en kuskinsats. Toni Ylitalo körde favoriten men när han inte fick ledningen utan Örjan kom med Chiara Sisu bjöd han in de andra med att sitta kvar i ryggar fast han inte kunde behövde. Han hade chansen att kliva ut före de båda som attackar för ledningen men väljer att sitta kvar. Det bjöd in Cayenne Käbb som körde till spets men galopperade och detsamma gjorde Sundsviks Saigon från spår 12. Där snackar vi smart och bra kuskinsats istället och det tror jag avgör loppet.

Jag är bitter eftersom jag missade två kuponger med V7 som jag missar i sista loppet! Det svider för mig handlar det om mycket pengar om det blir ca 15 000 kr istället för 250 kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.