Åby stora pris

Det blev ett skiljeheat där Sebastian K var den starkaste och vann, dock inte lika imponerande som man trodde och framförallt inte efter första heatet. Men det hände mycket annat runtomkring också.

 

Heat1 och Traveling Man visade prov på sin startsnabbhet då han tog sig förbi Commander Crowe som tveksamt tog sig ut men det blev tuff körning länge mellan CC och The Best Madrik, det gjorde att Save The Quick och Sebastian K borde fått loppet. Men det blir dödens för Save the Quick och perfekt resa för SebK. När de svänger in på upploppet tror man att SebK ska accelerera men det händer ingenting! Commander håller på ett bra sätt men Save the Quick och Björn Goop körde riktigt bra och vinner på ett bra sätt!

 

Nahar diskas för galoppen i starten, sedan blir han även struken i heat 2 pga att han inte hade en godkänd till i första heatet! Reglerna ska följas men det kändes ändå väldigt konstigt och jag kan förstå om det var irritation från stall Bergh!

 

Sedan stryks även The Best Madrik för en sårskada och det återstår bara sex hästar och en Sebastian K som inte var sig lik, alla trodde nog att det skulle stå mellan Save the Quick och Commander Crowe igen.

 

Heat2 Sebastian K startar bra och tar ledningen men ingen vill kliva framåt utan de lägger sig på ett pärlband, oväntat och Jorma Kontio får fuska bort loppet och vinner säkert utan att Sebastian såg bra ut. Save the Quick och Commander går godkänt tillslut, men varför körde de så passivt? Var de verkligen rädda för SebK när han såg så knackig ut?

 

Skiljeheat mellan Save the Quick och Sebastian K, spårlottningen sker och Jorma får välja först och väljer spår tre, om han får Goop utanför sig, då hjälper faktiskt Goop till genom att säga att då måste du välja spår ett och då gör Jorma det! Goop väljer sedan självklart spår 2.

 

Skiljeheatet – Sebastian såg taggad ut och jag trodde på honom men vågade inte lira på honom. Han håller säkert ledningen Goop lägger sig i rygg och kör ca 600 kvar, Seb håller ledningen och blir aldrig riktigt utmanad utan kontrollerar det på ett bra sätt och visar en härlig vinnarskalle.

 

Ett skönt avslut för Stall Svanstedt och Sebastian K som nu åker till USA!

Det tråkiga var att han inte fick se som bäst ut, samtidigt som att Åke Svanstedt inte fick köra själv!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.