Inför V75 och Åby stora pris

Lördagens höjdpunkt är V75 loppen ett och fem som är heat i Åby Stora Pris, där åtta hästar gör upp om äran och pengarna. Vinner en häst båda heaten är det klart, men vinner två olika blir det ett spännande skiljeheat mellan två hästar.

 

Men vi tar oss igenom avdelningarna från ett till sju som vanligt.

 

Avd1: Vi öppnar hårt direkt med första heatet i Åby stora pris. 1 Commander Crowe har fått ett bra läge om Örjan Kihlström kan få fart på honom så att han hålla ledningen är mycket vunnet. 2 Nahar kan inte öppna snabbt men sitter formen där som under elitloppet blir han ju livsfarlig. 3 Save the quick ska bli intressant att se om man satsar från start, 4 Traveling Man kommer försöka få spets för att sedan släppa men får svårt att vinna. 5 The best Madrik är ofta med där framme men vinner sällan, de verkar dock uppåt för dagen. 7 Sebastian K har lite fel läge men det ska bli intressant att se vilken taktik Jorma Kontio väljer. Ett mycket öppet lopp och jag kommer med största sannolikhet strecka fem av åtta hästar.

 

Rank: 7,2,1,3,5,4,6,8

 

Avd2: Ett klass två försök där många bra hästar har fått bakspår och därför är min vinnare 2 Electrifying som är startsnabb och över kort distans och svåraste motståndarna från bakspår kan det gå. 9 Linslusen A.U har bara gjort ett lopp i år och brukar vara bäst i spets, men har hög kapacitet. 10 och 11 känns som bra hästar men det är svåra lägen över kort distans och open stretch.

 

Rank:2,9,11,10,6,5,12,3,7,4,1

 

Avd3: Silverdivisionen och senast spikade jag 4 Mr Chicago men då fungerade inget alls och jag väntade mig att höra att hästen var sjuk, men från stallet sägs det bara att det blev fel. Formen ska vara bra och då är det chans för spik, men jag vill verkligen höra bra saker innan jag gör det. 1 No deal är inte så startsnabb och läget är inte så bra och ska gå med skor. 5 Arazi boko står tufft inne i klassen men har gjort två riktigt bra insatser som tvåa bakom Le Mat och No deal, med en bra resa på open stretch tror jag på chansen. 12 Overtaker by sib har ju fel läge men är en bra häst och är inte favoriterna som bäst kan Untersteiner måtta in den.

 

Rank: 4,1,5,12,10,7,9,6,11,8,2,3

 

Avd4: Jag tycker det är det svårlösaste loppet och det kan vara läge att helgardera. Min vinnare är 9 Pay back chip som gillar distansen och vill ha hårt tempo som jag tror det kan bli då det inte är någon häst som verkligen sticker ut och då kanske alla vill kör. 7 Falcon håleryd brukar svika mig och jag tycker hästen agerar ojämnt, 5 Kaiser broline är startsnabb men brukar svika från ledningen, så kanske stretchen är räddning? 12 Digital Motion och 10 Com Åstad hade varit tidiga streck vid framspår.

 

Rank: 9,7,5,12,2,10,4,1,11,3,8

 

Avd5: Heat nr två i Åby Stora Pris, jag tror att 2 Sebastian K bara vinner om han är som han ska, för han sitter tidigt i spets, kan släppa och få luckan på stretchen! Jag ser inte att någon kan slå honom om det inte är något fel på hästen.

 

Rank: 2,7,4,8,6,1,5,3

 

Avd6: 3Västerbo highflyer skulle behöva loppet och växa in i klassen senast, då vann han från dödens och slog favoriten. Denna gång blir han favorit och kanske kan få lite mer gratis? Tänkbar spik. 2 Viking America har gjort några fina lopp innan galoppen i derbyt, kan utmana min vinnare. 6 Elit Håleryd går alltid bra men från lite lurigt läge då han som ingen av dessa är startsnabba, skrällen är 5 Kalle som alltid går hela vägen in i mål och kan få en bra resa.

 

Rank: 3,2,6,5,11,9,8,7,4,1,10

 

Avd7: Ett intressant men svårlöst lopp över tre varv, jag tror att de tilläggshästarna är snäppet bättre och klarar av att vara först, pga att de som är bäst på första volten har bakspår på volten. Min vinnare är 14 Orfeus Brodde slog Classic grand cru senast och gjorde det riktigt bra tillbaka i Lönborgs regi, blir svårslagen. 13 Perfect toll var riktigt bra ifjol en har inte fått till det i årets starter, det verkar dock uppåt från stallet. 15 Tieded Accelarator agerar ojämnt men kan mycket när det fungerar och det blir intressant att följa hur de lägger upp taktiken. 9 Bradley har varit riktigt bra men bakspår på volten gör att det blir svårt att stå emot? 8 Yamani hornline har också fått fel läge för att hålla undan.

 

Rank: 14,13,15,9,8,4,11,12,6,1,3,7,10,5,2

 

Tänkbart system

 

200 kr

 

Kupong 1

Avd 1: 1, 2, 3, 5, 7, R1: 4, R2: 6

Avd 2: 2, R1: 9, R2: 11

Avd 3: 1, 4, 5, 12, R1: 10, R2: 7

Avd 4: 5, 7, 9, 10, 12, R1: 4, R2: 1

Avd 5: 2, R1: 7, R2: 4

Avd 6: 3, R1: 2, R2: 6

Avd 7: 9, 13, 14, 15, R1: 8, R2: 4

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.