Klagomål på det som gör V75 till världens bästa spel

Följer man många som skriver om travet på de flesta olika nivåer kan man läsa på olika sociala medier att V75 bara är skit när det körs med kallblod eller lärlingar. Jag kan inte förstå detta då det är precis lika intressant som ett klass 1 försök eller diamantstoet osv.

Det jag tror det handlar om är att det är för jobbigt att sätta sig in i kallblod också när man kan fokusera på de så kallade ”vanliga hästarna” räcker till. Men är det inte detta som gör att det är världens bästa spel? Att det är svårt och att alla kan vara med på ett eller annat sätt?

Jag saknar dock ändå att t,ex Monté blir så pass stort att de loppen också skulle kunna vara med ibland (inte nödvändigtvis varje vecka) för jag tror det kan locka fler tjejer till travet och framförallt fler tittare på TV.

När det handlar om lärlingar kan jag också bli irriterad på att det alltid ska göras så svårt att det ska vara voltstart för dessa nervösa lärlingar som inte är vana att köra på V75. Det säger ju sig själv att det vore lättare att köra autostart då inte lika mycket som kan strula och gå fel. Men självklart ska lärlingarna få synas på V75 och framförallt ska de få chansen att visa travsverige vad de går för så de kan få chansen fler gånger för hur ska man annars utvecklas?

Varför är flera emot detta? Är det inte också för att det är svårlöst då inte alla vet vem som vill köra i spets, vem som alltid smyger och vilken kusk som trivs i dödens osv, utan det blir svårare att lösa och därför gnälls det. Men hur roligt är det om det blir lågutdelning och jackpot gång på gång? Ja då gnälls det också!

Men det är ju så, man är väl nästan aldrig nöjd och det kommer man inte ifrån men jag tycker inte man ska klaga när det blir lopp som är svårare att lösa utan se charmen i det och kanske vara en av de få som klarar av att lösa det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.