Gif Sundsvall visade självförtroende och klass

Det var en ödesmatch och Giffarna visade sig från sin bästa sida genom att göra ett mål och sedan kontrollera matchen totalt med stort självförtroende.

 

Jag kan inte låta bli att imponeras av Gif Sundsvalls spel under den andra halvleken, där visar man att man är en klass bättre än Falkenberg. Man kontrollerar spelet totalt och klarar av att spela sig ur situationerna och med hjälp av detta hela tiden få ett lugn och Falkenberg får aldrig någon riktig press på Giffarna. De var ingen spelare som föll ur ramen utan alla elva spelade säkert och stabilt och valde oftast rätt val när det gäller passningarna eller rensningar i försvarsspelet.

 

I offensiven deltog nästan alla och framförallt var det Johan Eklund som visade klass genom att äga i luftrummet och hitta ytor att ta emot bollen i för att sedan fördela och söka sig in i straffområdet.

 

Mitt orosmoment inför matchen var hur mittbackarna skulle klara sig och det klarade de av bra även om det var lite darrigt stundtals. Mittfältet fick styra och ställa och det blev bra med offensiva krafter på mittfältet då det fanns ytor som kanske inte hade skapats med två defensivare innermittfältare. Det kändes skönt att ha fel i mina tankar om det som kunde vara oroligt och mitt tips 1-1 hade det kunna blivit men det kändes aldrig osäkert i andra halvlek utan Gif Sundsvall hade full kontroll på matchen.
Planens bästa spelare enligt mig var

 

Johan Eklund

Dennis Olsson

Kevin Walker

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.