Intressanta matcher i Pingisligan

En match sänds på Viasatsport.se och det är matchen Rekord-Warta, Rekord är obesegrade och det är även Söderhamn som möter Falkenberg borta.

 

Vinner Warta och Falkenberg är verkligen Pingisligan jämn, då ligger fem lag på samma poäng i topp av serien efter fem av 18 omgångar. Man skulle kunna säga att serien delat sig i två halvor i så fall.

 

Rekord kommer denna säsong med ett helt nytt lag och de har startat väldigt bra. Fabian Åkerström har 5-2 och Simon Arvidsson har 4-1, de har även Andreas Törnqvist på plus och känn som ett starkt svensklag som kommer vara med och fightas i slutspelet. Warta har överraskat på mig och med spelare som borde ha sin bästa tid bakom sig går de bra nu. Magnus Månsson har 4-1 vilket är riktigt bra och Jiang har plus, medan Stefan Nilsson har det tufft.

 

Jag tror Rekord är starkast och vinner med 3-2, då alla spelare i Rekord får vinna varsin match.

 

Sedan har vi nästa toppmatch och en klassisk fight mellan två klassiska lag Falkenberg och Söderhamn (SUIF). I Falkenberg har Ghosh öppnar bra med 4-1 och Alexander Franzén har öppnat oväntat bra med 2-0, då gör det inget att Robert Eriksson har 3-2. Söderhamn kommer med samma trupp som ofta är jämna och i år verkar det som Jon Persson fått ordning på skadorna och öppnar med suveräna 6-0, Viktor Brodd har 3-1 medan Hampus Nordberg öppnar lite sämre med 3-2.

En öppen match där jag tror lagets ettor är vinnare i sina inledande matcher sedan börjar de tre öppna matcherna. En avgörande match mellan Eriksson-Nordberg kan bli spännande.

 

Under skrivande stund har Tibble-Halmstad startat och där är det dags för Halmstad att vinna så de är tillbaka i racet om slutspelsplatserna. Det blev ett tungt avbräck för Halmstad med skadan på Mattias Karlsson så klart!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.