Sammanfattar V75 Söndag och Breeders´Crown

Min sammanfattning blir trötta hästar och Digital Ink.

 

Det är så jag ser på dagen. Det började med att favoriterna var trötta i första avdelningen, vilket inte tar något av Youana som gör ett grymt bra lopp med full fart hela vägen. Men visst borde hon blivit mer utmanad av favoriterna på förhand? Det sved extra mycket för mig som hade Youana som första reserv.

 

Sedan fick Anders Svanstedt sin första seger som egen tränare med Rolex Bigi, som inte travade bra och vann pga ledarens galopp? Men det är ju trav och man måste hålla sig till rätt gångart! Roligt att Anders Svanstedt får en bra start!

Ska man klaga på någon så är det Björn Goop som slarvigt ser till att det blir galopp i ledningen och det ser ut som man går mot segern annars.

 

Tredje loppet och även här är det lite struligt för förhandsfavoriterna men Bergh och Amazon Am tar femte raka segern och vinner stabilt. Han håller bra koll på konkurrenterna även om Mellby Briolett som vanligt avslutar vasst!

 

Kallblodsloppet kändes öppet på förhand och här visade Rino Dox bra skalle när han kämpar sig förbi sista biten, nog sagt om det loppet.

 

Sedan diamantstoet där vinnaren går varvet kvar, får bra draghjälp på vägen men avgör säkert. Jag tror att Pedersen och Aloe Vera är mycket nöjd med hur loppet blev kört. Men jag hävdar att utan startgaloppen hade Amour D´Inverne blivit mycket spännande i spets!

 

Sedan var det dags för Digital Ink show! Molle CD kom iväg bra och tog ledningen, men när digital in blev tvungen att gå i tredjespår gick det fort. Sedan var det inget snack, vilken prestation! Bakom imponerade Porthos Amok som gick i dödens hela vägen och Twin´s Fairytale gick bra i skymundan. Thai Broadway avslutade riktigt bra och fick äntligen visa upp sig från sin bästa sida.

 

Sedan kom den stora skrällen, den finska gästen Jonesy skrällen och vinner när stjärnorna svek! Bra kört och snabba sista 300 meter! Dock tycker jag det var synd om Bergh som jag tyckte styrde Breakbumper på ett fint sätt och såg ut som vinnaren hundra kvar tyckte jag. Tyvärr var Rolling Stones inte alls bra från dödens och Call Me Keeper galopperade direkt!

 

Sammanfattningsvis märks det att några hästar har haft en lång säsong, men jag förstår att man satsar på detta då det är mycket pengar att köra om och det kan vara svårt att matcha visa hästar, framförallt fyraåringarna som har ganska mycket pengar på sig inför nästa säsong!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.