V75 från Gävle med Maharajah

Det är dags för trav igen och när alla stjärnorna går på vintervila kommer Maharajah tillbaka och möter lite sämre hästar, så sammanfattas kanske gulddivisionen,

avd1: Kort distans och två startsnabba från spår ett och två. 1 Bolt Boko kommer nog försöka göra allt för att hålla ledningen, men det kommer nog 2 Greve E också göra och det blir intressant rusning. Jag tror 2 Greve E tar sig förbi och kostar det inte för mycket håller han undan hela vägen om vinner. Ifall de kör för hårt emot varandra så tror jag det öppnar för 6 Verymuchkiss Karsk som möter klart lättare motstånd nu. Garderar man på väljer man även 3 Elit Sund och 10 Horton som har fyra raka men fått ett svårt spår nu.

Rank: 2,6,1,3,10,5,12,4,9,8,11

Avd2; Ett svårt klass två lopp, då jag har svårt att se vem som är klasshästen förutom 11 Vacqueyras som dock inte alls sprang senast. Jag vill nog ha med många hästar och min vinnare får bli 2 Quick on the Draw som Bergh kör och ska dra hårt hela vägen, risken är ju att man bli avslagen på slutet men är den bra och Bergh har känslan som vanligt kan det gå. 7 Jennie Lovecroft kan öppna bra och få en bra resa och blir farlig. 3 Julio de Luxe är favorit och jag kanske är fel ute som rankar den som fyra. 10 Quarter of an Hour ska bli intressant att se då Cleas Svensson brukar få bra fart på sina hästar men räcker inte alltid till.

Rank:2,7,11,3,10,5,1,4,9,12,6,8

Avd3: Gulddivisionen och ett lopp över tre varv och 9 Maharajah är ju verkligen klasshästen i loppet, även om 5 Winning Love också är bra och har vunnit Harpers Hanover. Men det var ett tag sedan och hästen har inte imponerat i år. Bakom dessa två finns det tre-fyra hästar som brukar springa in småpengar i guld och därför är 9 Maharajah storfavorit och borde vara. Kanske läge att helgardera och hoppas på sjukdom eller galopp om man vill vinna miljoner.

Rank: 9,5,4,7,2,1,10,11,8,6,3

Avd4: Kallblod och nya kallblodskungen är tillbaka 4 Månprinsen A.M, vad talar emot denna storfavorit? Det finns faktiskt tre galopper på de fem senaste och det ska bli intressant att se om han håller sig på benen och om han kan göra det om han behöver växla tempo i sista sväng där svagheten finns. För 1 Raggmunken vill nog smyga med och just växla tempot där och försöka ställa till det för favoriten. 11 Stamping fick vinna igen senast och var bättre än på länge, svårt läge dock. 5 Rino Dox avlslutar alltid bra och med rätt draghjälp kan han utmana sista biten.

Rank: 4,1,11,5,3,10,7,8,2,6,9

Avd5: En gammal Svanstedthäst vinner detta lätt? 6 Maverick Man har två stabila vinster bra spår och bra kusk, inte mycket emot det. Motbuden är 2 Diego M.Boko som verkar vara en stabil häst, 8 Pledge Allegiance som jag sett och gillar men får svårt ändå, 15 Nikita Broline kan få för långt fram men tar sig nog förbi många tillslut. 1 Potemkin ska bli intressant att se i detta sällskap.

Rank:6,8,15,2,1,10,5,7,9,4,11,12,3,14,13

Avd6: En öppen silverdivision över kortdistans och min vinnare är 5 Chapeau som kanske kan ta ledningen och sedan vinner säkert. Men öppnar 3 Ulm Karsk som han gör ibland kanske loppet blir helt annorlunda och då öppnar det för bakspårshästarna som är bra allaihop. Mest där tror jag på 10 Robin Ru som var bra senast och det kan få en bra resa här och avgöra tillslut.

Rank: 5,10,3,1,9,11,12,2,4,6,7,8

Avd7: 3 Mellby Amiral är min vinnare efter några bra insatser, men motbud finns och 10 Tresor D´Inverne ska det bli intressant att se mot detta motstånd. 1 Elit Håleryd gör alltid bra lopp men har svårt att vinna men kanske dags nu med smygande på innerspåret? 4 Dellvann avslutade riktigt bra senast och var två bakom Amiralen, kanske kan komma före direkt nu? Ett annat skrällbud är 6 Eros Tooma som kör med racerbalans nu igen.

Rank: 3,10,1,4,6,11,5,7,12,8,9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.