De italienska lagens sista fem minuter

Jag har likt Ola Andersson i Champions League studion börjat med stryktipset och engelska matcher på lördagar. Fått tippa åtta rader med min pappa som lämnade in hela 32 eller 64 rader. Men när jag blev lite äldre blev jag helt klart mer intresserad av den Italienska fotbollen. Jag har även minnen av Italien från deras hemma VM 1990.

 

Jag var sex år och minns att jag grinade efter båda semifinalerna när jag skulle borsta tänderna och har fått det återberättat av mina föräldrar också. Italien och England berörde.

 

Beppe Signori blev min favorit som vänsterfotad och en härlig målskytt, men även en underbar straffteknik med ”ett steg” sedan placera in bollen, det gjorde att mitt favoritlag blev Lazio! http://www.youtube.com/watch?v=IKogfO8lCM0

 

Med detta sagt förstår man kanske att man lider lite med de Italienskalagen igår, då det inte studsade stolpen in direkt. Samtidigt ska man inte skylla på otur, man kan bara skylla sig själv då man inte lyckades kvala in mer än ett lag till åttondelsfinalerna. Det var faktiskt så att jag trodde att Juventus skulle ha den bästa chansen. Men en tung 0-1 förlust under de sista fem minuterna kostade alltså en fortsättning i CL. Man kan inte skylla på planen som kanske några vill göra eftersom det är lika för båda lagen och det var helt enkelt Galatasaray som behärskade det bättre. Jag hade tyvärr inga möjligheter att se matchen då jag jobbade men man kan bara konstatera att Juventus form och räckte i CL denna gång.

 

Napoli hamnade i den tuffa gruppen med formstarka Arsenal och finalisterna Dortmund, vilket på förhand kanske var den tuffaste gruppen? Det blev också ett drama hela vägen in, med de tre lagen på 12 poäng och ett sent mål för Dortmund tog dem vidare och ett mål till för Napoli mot Arsenal hade gjort att de tagit sista platsen. Napoli gjorde återigen en bra match men räcker inte riktigt till de heller eftersom de också hade chansen, men lyckades inte ta den.

 

Därför är det extra förvånande att de två(Tre med Roma) bästa lagen i Italien för tillfället inte lyckades kvala in, men det gjorde Milan efter ett handbollsförsvar i ca 60 minuter som gav den poängen som räckte. Där kanske Juventus hade något att lära?
Det var en lättare grupp för Milan än för Napoli och kanske lite lättare än Juventus och även om spelet inte övertygat har de tagit de viktiga poängerna och lyckats hålla alla minuter som ska spelas. Det har gjort att man tagit sig vidare trots att man inte kan vara nöjda med spelet. Men vad är viktigast, spelet eller poängen?

 

Det är ju självklart att man spelar för att det är roligt, men det är ju roligt att vinna! Det är inte roligt att förlora och därför är det bara vinster som gäller! Därför ser jag det som ett riktigt misslyckande för Italiensk klubbfotboll att bara ha ett lag kvar i CL. Se bara på Engelsk och Tyskklubbfotboll som har kvalat in fyra lag. Spanien har kvalat in tre lag och Italien är med skaran Grekland, Turkiet, Ryssland och Frankrike som kvalat in ett lag till fortsättningen.

 

Milan får bära den italienskaflaggan och det behöver inte vara fel då deras ligasäsong kan vara körd och det blir fokus på CL, stort lycka till för det kan behövas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.