Inför Julen

Sitter och funderar på varför det ska vara sån stress och varför allting ska vara så perfekt inför julen. Det är knappt man är hemma, eller knappt man hinner göra klart men stressad ska man hinna känna sig. Man köper saker till varandra som man knappt kommer använda bara för att. Det kanske vore bättre att strunta i det. Barnen borde få chansen att njuta av tiden för de får ju saker de önskar sig eller vill ha. Men min ekonomi räcker aldrig till att ge dem vad de verkligen vill ha och jag kan aldrig ge en vuxen det de vill ha. Det här är kanske svårt att förstå för de som sitter och säger att årets julklapp är någon skumgrej som kostar flera tusen!

Vilka har råd att ge bort sådana julklappar? Trots att jag knappt handlar något särskilt till någon förutom mina barn så är pengarna redan slut och då ska det handlas julmat också. Jag får inte månaden att gå ihop!

Det är underligt hur det kan vara, men det finns saker som förgyller vardagen som

Julkalendern som barnen verkligen gillar, att de får vara med att klä julgranen som de älskar, att de får vänta på tomten och att tomten kommer med små julklappar på advent t,ex en ficklampa för 9 kr på clas ohlson. Att de får njuta av det som jag fick när jag var lite gör att det känns så självklart att man kämpar för detta. Så man fortsätter!

Kämpa julen kämpa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.