Att klacka in en hörna från vänster!

Att målen nästan är identiska att målen är gjorda på samma arena, samma sida av planen, samma vänsterhörna och 2-1 mål är resultatet båda gångerna är klart intressant.

 

År 2000 och jag följde den italienska fotbollen mycket via tv och internet. Jag hade fastnat för Signori när jag var mindre och därför blev Lazio mitt lag. Sedan tog Svennis över och han skickade Signori, vilket gjorde mig besviken. Men jag hittade en ny favorit Roberto Mancini! Nog om detta och vidare till det som det hela handlar om.

 

Stadio Ennio Tardini verkar vara arenan när man ska klacka in bollen från en hörna i första krysset. Vad jag kan se och minnas så är det alltså från samma hörna, ungefär samma plats och samma kryss som Mancini och Luccarelli klackar in bollen. Det som är ännu mera anmärkningsvärt är att båda målen ger ett 2-1 resultat.

 

Denna gång var nog jublet större eftersom att det var hemmalaget som lyckades göra detta underbara mål och kaptenen.  Det vänder matchen och Parma tog tre viktiga poäng i kampen bakom de stora lagen. De är nu bara två poäng bakom just Torino som de slog nu med 3-1 och ligger för tillfället på en åttondeplats efter halva säsongen. Parma som värvade stjärnan Cassano och var det någon som skulle göra något så här genialt så var det ju han, inte den vänsterfotade mittbacken Lucarelli.

 

Jag kan inte låta bli att bli imponerad av sättet som de görs på och kan inte låta bli att förundras över att det sker på samma plats och så många saker gemensamt. Det är klart att det är ca 14 år mellan händelserna och när man läser det så inser man också hur gammal man själv börjar bli.

 

Länkar till de båda målen.

http://www.youtube.com/watch?v=26ElMB933F8

 

http://www.youtube.com/watch?v=7eqWfG4ZI6Y

 

Man får heller inte glömma Zolas mål 2002 som han också gjorde på en hörna i Chelsea!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1Z4DAaQe7Q4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.