Julledigheterna är slut

Det har varit bra dagar på så sätt att man fått tid till familjen och de saker man vill göra. Men en jul utan snö i mitten av Sverige hör inte till vanligheterna.

 

Det är snart slut på ledigheterna och det får så vara, vardagen är det inget fel på heller. Men när man har barn som är snart 6 år och två stycken på snart 3 år saknar man snön något enormt. Det har knappt gått att vara ute eftersom det är isigt och svårt att göra något. Det har varit varm och regnigt inte likt den vinter vi är vana med. Det har gjort oss alla rastlösa och det har kanske inte varit den bästa ledigheten pga just det.

 

Men man har fått möjligheten att vara med familjen man har hunnit med att spela spel, leka, se på film och göra andra saker tillsammans utan någon tidspress och den känslan är enormt skön! Det är något som jag annars saknar i mitt stressade schema, som jag självklart har satt ihop själv.

 

Det handlar om att man vill hinna med allt man tycker är roligt!

 

Det är att aktivera barnen på olika sätt som både dem och jag/vi tycker är roliga.

Det är att aktivera sig själv med saker som man tycker är roligt, det handlar om sport och spel i allmänhet, både att spela själv och se det på tv, bordtennis, fotboll och trav.

Aktivera hjärnan genom att läsa eller lyssna på intressanta saker.

Träna kroppen går väl sådär men där är det mest orken/motivationen för tillfället som måste igång.

Något som jag också vill göra men inte hinner med är musiken. Både att göra själv och att lyssna på.

 

Barnen verkar överlag nöjda ändå med ledigheten även om de hemskt gärna vill åka snowracer och det går ju inte så bra, men de har aktiverats bra av farmor och farfar också!

 

Men nu är ledigheten över och vardagen är på väg och beslut måste tas. Ska man spela någon fotboll detta år och hur mycket tid tar det?

 

Hur ska man aktivera barnen på fler sätt än man gör nu?

 

Hur ska man hinna med att göra det man vill göra?

 

Det finns tyvärr inte mer timmar på dygnet är 24 och det är trots allt oftast barnen som styr och ställer, så vill de se Pippi Långstrump får de se det även om jag vill se en fotbollsmatch eller travlopp.

 

Men så kommer det nog alltid vara och det gäller bara att välja rätt och göra det som känns rätt! Det är bara känslan som kan avgöra detta och då gäller det att hitta den.

 

Kämpa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.