Vetenskapens värld om träning – myter och sanningar

Klart intressant program om kroppen och träning.

 

Stretcha verkar var någonting som berör. Det jag vet om detta är att man ska försöka att inte stretcha kroppen för länge innan träningen eftersom det kan försämra kroppen, men att dra ut leder och muskler kan vara bra. Efteråt så har jag hört att man inte kan stretcha bort träningsvärken, men det kan vara bra att strecka ut kroppen på ett bra sett efteråt för att musklerna inte ska bli kortare, men det är svårt att få dem längre.

 

Pulsmätare var det intressant att han säger att zonerna inte behöver stämma eftersom det är olika för alla och det är väl en självklarhet? Det säger väl sig själv att man är olika och framförallt så måste det vara skillnad på att vara vältränad och att vara otränad i samband med puls.

 

Att man inte behöver äta direkt efter träning och hur vet man att man är elitidrottare och behöver eller inte är det. 2-5 ggr i veckan då ska det inte behövas någonting alls, alltså för de flesta människor har ingen användning alls av kosttillskott som många använder sig av.

Det här programmet vill nog inte de som säljer kosttillskotten ha eftersom de säkert tjänar mycket bra på de amatörer som en själv som väljer att försöka handla olika saker för att det ska bli bättre.

 

Det jag blir avundsjuk på att jag också skulle vilja veta hur mycket kroppsfett jag har och skulle vilja veta hur jag ska träna för att jag ska utvecklas och få en friskare och bättre kropp. Det handlar inte om att bygga så mycket muskler utan bara vara nöjd med sin kropp och sin vikt. Men eftersom att jag är så ”nördig” så skulle det vara intressant att se hur min kropp är och ser ut med bmp, kroppsfett osv. Det vore ruskigt intressant.

 

Man behöver överlasta kroppen och att pressa sig, vilket jag önskar att jag blev bättre på hela tiden men framförallt när man tränar själv.

 

När det handlar om att pressa sig själv så önskar jag verkligen att jag kunde göra det bättre själv, men jag behöver oftast ett lag och pressa mig framåt tillsammans med andra för att lyckas med detta och det är därför jag trivs bättre i lagidrott än att hålla på med individuella idrotter.

 

Skulle vara roligt att få vara med och testa sig själv hur mycket man egentligen rör på sig. Mäta kondition, spänst osv det vore ruskigt intressant att ta reda på! Däremot vore det kanske inte lika roligt att höra hur lång tid under dagen som man sitter ner. Ibland är det ju inte så långtid men vissa dagar som idag känns det som nästan hela tiden.

 

Men det jag framförallt skulle behöva hjälp med är väl egentligen att äta, eller framförallt att inte äta eftersom jag äter för mycket och för dåligt.

Det tror jag är mitt absolut största bekymmer och även om jag vet om det så lyckas jag inte riktigt lyckats.

 

Känslan jag får när man pratar om detta med väldigt många så tycker jag att många förut just rörde på sig och nöjde sig med det. Men nu verkar det som att man ska vara extrem annars kan man strunta i det och därför gör man ingenting istället. Det är min känsla av detta med träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.