En idrottslördag

En lördag som har bestått av idrott, OS, fotboll och trav. Det har varit en riktigt bra dag med tanke på vad man sett men det finns mer att önska.

 

Dagen började med att kliva upp och se på den nya filmen Flygplan som rullat ett antal gånger nu sedan den kom i vår ägo. Men sedan blev det lita snowboard och en bedömningssport som kan diskuteras, men har man gett sig in i en bedömningssport får man ta det. Men snowboardåkarna Everkar vara mer intresserade av att ha roligt än att vinna i alla fall om man ser på bilderna, det verkar inte vara några riktiga vinnarskallar. Men vad vet jag egentligen om det?
Däremot blir man upprörda på bedömningssporter, framförallt när man inte riktigt kan reglerna och hör och ser att det verkar riktigt bra men ändå inte räcker ända fram.

 

Sedan var det dags för Kalla att kliva fram och det var roligt att se. Det var bra kört taktiskt vilket jag sällan sett Kalla köra. Det var det bästa med det hela, sedan att hon gör det riktigt bra men att hon möten en norska som verkar helt överlägsen, då är det inte mycket mer man kan göra en att vara nöjd över sin andraplats.

 

Det mest imponerade var helt enkelt hur bra taktiskt Kalla genomförde loppet och det går nog inte att göra det bättre för hennes egen del. Det känns också som ett måste mot den norska dominansen och det är skönt att se att Kalla har tagit ett steg i rätt riktning!

 

Därefter blev det Liverpool-Arsenal, en toppmatch i PL som man inte ville missa, spänning i 90 minuter. Eller? Nej knappt i 20 minuter. Vilken överkörning under de första 20 minuterna, vad hände egentligen? 4-0 på 20 minuter mellan Liverpool-Arsenal! Inte nog med detta så missades ett friläge och ett öppet mål för Liverpool under dessa 20 minuter. Skrtel var frontfiguren under inledningen då han gjorde de två första målen för Liverpool och mellan dessa räddade han faktiskt en boll som var på väg in för Arsenal, så Arsenal var inte helt borta innan 3-0 rasslade in.

 

Efter detta blev det trav och det började riktigt bra med att man hittade rätt i de fem första loppen. Mest nöjd är jag med min rankning och en av utgångshästarna i avd 4, 1 Leonas Kaiser som jag rankade etta och den vann enkelt via spets och slut till 8%! Men tyvärr missade jag Rico Follo i avdelning sex och var faktiskt inte nära. Även om jag efter noterade efter starten före jul att Rico var på gång, men förlorade från spets starten efter och jag trodde att det bara blev tillfälligt. Även om jag skrev detta igår Ett ganska öppet lopp vilket jag tycker brukar vara ovanligt i brons ”.

 

Tyvärr så satt inte skrällarna heller som man jagade t,ex Nothing But Class och Labero Broline som var tvåa i sina lopp. Bara lite småpengar in, som det också blev med en lunchdubbel vinst.

 

Sedan skulle det bli Mello men med treåringar som inte ville sova, så blev det tyvärr inget så.

 

Imorgon nya OS insatser för svenskarna, men man märker också hur mycket intressantare jag tycker sommar-OS är, för det är inte alls intressant med Rodel, Backhoppning och Konståkning. Under vinter-OS måste det vara svenskar med annars har jag inget större intresse.

 

Då är det faktiskt intressantare med fotbollsmatcher som man strötittat lite på som Fiorentina-Atalanta istället osv!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.