Sotji OS säkraste guld, blev svensk glädje.

Norges damer skulle ju kunna vinna även med en genomklappning, men med flera dåliga prestationer blev det Sveriges gulddag.

 

Det är klart att som svensk så borde man hylla det svenska laget och de insatser som gjordes. Det var starka insatser av Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och framförallt Charlotte Kalla och en godkänd insats av Anna Haag som gav ett otroligt härligt guld. Framförallt så var det ju Kallas otroliga insats på den sista sträckan som gör det helt otroligt.

 

Men det var ju det säkraste guldet inför OS som jag visste om, Björgen bäst i världen, Johaug alltid på pallen och hur ofta är inte de fyra norskaåkarna topp tio på världscupen. Jag såg ingenting som skulle kunna stoppa dem trots att formen inte verkade vara 100% på de norska tjejerna.

 

Trots detta så trodde jag att de skulle kunna vinna, det handlade inte om något annat än guld för Norge och för Sverige och de andra länderna skulle ju kämpa om de andra två medaljerna.

 

Men norskorna verkar inte hittat formen och har inte de bästa skidorna, vilket gör att de får slita ännu mera. Jag tänker bara på hur vi svenskar skulle känna om det blev så här. Landssorg, man skulle ifrågasätta allt. Samtidigt tänker jag att man skulle ifrågasätta om t,ex svenskorna och då framförallt Kalla är dopade?

 

Har den tanken aldrig slagit er? Tanken att hon är så oväntat bra? Formtopp, JA! Det tror och hoppas jag, men hade hon inte varit svensk så hade man direkt börjat misstänka doping!

 

Norge kan inte skylla på doping, de kan nog bara skylla på skidorna och på formen! Men det måste vara ett av de största fiaskon och skrällar som hänt?

 

Jag såg det inte komma någonstans!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.