En sorgens dag inte bara för att en man blev dödad

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå, att de kan kalla sig supportrar till ett fotbollslag när man väljer att svarta ner hela fotbollsklubben, hela fotbollssverige och hela sporten fotboll genom att slåss med sitt lags färger.

Inte nog med detta så finns det heller ingen begränsning och inget stopp, dvs att oj nu gick vi/jag nog över gränsen, eller är på väg att gå över gränsen. Jag har ont i magen fortfarande när jag tänker på att en man har varit tvungen att dö pga detta. Sedan att hans barn nu inte har någon pappa är ännu värre! Det gör så ont att jag inte orkar tänka på det.

Jag ska vara ärlig att jag vet ingenting om hur det är att vara en så fanatisk supporter åt ett lag, vet inte hur det känns att åka tillsammans och heja på ett lag. Men jag vet att man inte är en idrottssupporter om man åker med andra för att hata och slå på andra människor psykiskt eller fysiskt.

Man borde ju följa sitt lag för att man älskar sitt eget lag, inte för att man hatar ett annat?

Eller är det jag som inte förstår skillnaden?

Jag har mina favoritlag t,ex Mallorca, Lazio, Derby men det betyder inte att jag måste hata t,ex Roma även om det är viktiga matcher när det är derby och det är mycket prestige men jag hatar inte Roma.

Jag har spelat derbyn och det man kallar hatmatcher/prestigematcher i olika idrotter på olika nivåer men det har aldrig varit så mycket hat därför kan jag verkligen inte förstå.

Det måste finnas saker vi kan göra för att arbeta bort detta, men jag har ingen konkret att komma med för tillfället då jag bara är ledsen och arg.

Fotboll som är den bästa lagidrott som finns, får åter ett sämre rykte och det är det som svider i ett fotbollshjärta! Men framförallt hur ska vi få nya unga hungriga fotbollsspelare att komma på matcherna? De måste få se och njuta av fotbollen på plats och få sina förebilder och idoler! Men vem vill ta med sig sina barn eller skicka sina barn på matcherna när det sker sånt här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.