V75 på Kalmar blev Luddes dag.

Gårdagens V75 borde varit min dag, för att jag hade en dille på att helgardera första loppet ett tag efter att jag gjort det och suttit en v75 som gav sexsiffrigt. Men tyvärr valde jag spik på Nougat Ås och det visade sig vara helt fel.

 

Vi går igenom avdelning för avdelning. Det blev en tuff öppning i avd1 och Vendi som jag trodde skulle smygas laddades och blev het, men höll ändå riktigt bra. Men vinnaren var streckad på 1,2% och hittade ut från en invändig resa och avgjorde på ett säkert sätt. 3 Staro Bobcat fick vinna på hemmaplan och lyckades för första gången på v75, hade inte varit bättre än femma på v75 tidigare om jag läst rätt. Jag själv hade rankat hästen åtta och var alltså inte nära att hitta den.

 

Sedan var det dags för Ludde att ta över, Dante Boko öppnade bra i klass 2 loppet och sedan var det ingen kamp utan spel mot ett mål. Bakom Dante Boko var det 12 Easy Jazz som imponerade med ett bra avslut och Arn Hammering som avslutade bra men diskades för trängning.

 

I Guld sedan blev det åter en tuff öppning då alla ville har ryggen på Raja Mirchi, men Ludde valde att sitta kvar i andra ytter och vred på när han var tvungen då B.W.L Champion kom i tredje spår. Raja imponerade inte direkt utan blev hängades i tredjespåret men avgjorde bra och säkert på upploppet trots att det blev lite tyngre resa än vad man trodde. Bakom var det de två motbuden som avslutade bra B.W.L Champion och Capello Bob.

 

Sedan var det dags för ett lärlingslopp där favoriten Pedro Bi strulade och var inte med när startbilen rullade iväg och fick lägga en speed för att hinna ikapp. Ändå var det Pedro Bi som rundade alla på långsidan och drog undan men hemmahästen Britt Palema hängde på och avgjorde säkert efter en kanonstyrning av Oscar Nilsson. Dessa två hästar var helt överlägsna och var många längder före de andra, där Buba Boko och Bo V avslutade bra.

 

Diamantstoet trodde jag skulle bli spets och slut, med 6 Borga Effekt som vinnare, det blev spets och slut men det var 1 Vacation Silvio med Uhrberg som fixade detta. Det var en bra insats och visar hur viktigt det är med ledningen i stoloppen då det är få ston som kan trycka hårt i dödens. Floretta Sund, Borga Effekt och Yoga Brick var ston som gjorde det bra men inte nådde hela vägen fram. Ludde backade sig lös med Valetta Strix som avslutade bra och Luddes fina dag fortsatte.

 

I klass 1 fick vi också se en kanonhäst Frozen som jag tror kommer kunna klättra i klasserna. Han kördes offensivt och övertog spets efter lite körning och rann undan på ett bra sätt tillslut, jag gillade det jag såg. Bakom hade jag rankat Super Photogenic och det var en fin tvilling om man hade lirat den. Super P öppnade bra och övertog och släppte till Frozen och avslutade bra med lucka. Två fina hästar som kan klättra i klasserna. Send in the clowns och Kemas Magic imponerade också då de fick tuffa resor men gjorde det väldigt bra.

 

I avslutningen hade jag en känsla av att Leonas Kaiser kunde ta ledningen och ha en bra chans att kunna vinna trots att han var ny i klassen, men en lite startgalopp ställde till det trodde jag. Men han imponerade otroligt genom att vinna efter ett första varv i dödens och klev sedan på 500 kvar och vann på ett imponerande sett. Ledningen övertog Ludde här med Viking America kanske pga sina tidigare framgångar under dagen men det räckte inte denna gång. Checco boko som släppte till Viking America backade sig lös och gick bra över upploppet, dags och Zanimede som valde dödens varvet kvar höll otroligt bra.

 

Det var helt enkelt Luddes dag med många fina prestationer och bra betalt pga Staro Bobcat i första avdelningen. Men även tack vare Vacation Silvio 6,5% och Leonas Kaiser 5%. Tyvärr fick jag bara en sexa och så här såg det ut för mig.

_ranken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.