Mina tankar kring valet

wpid-20140525_184750.jpg

Skrev på facebook tidigare idag att jag var besviken på min närhet, där bara ca 4 av 10 som har rösträtt valde att rösta i EU-valet och så må vara. Det kan vara så att man inte vill vara delaktig och det kan jag inte lägga mig i. Men de som väljer att inte delta är också de som ger de olika partierna chansen att öka så mycket då de får sina medlemmar att rösta.

 

Av de 6 st på 10 som väljer att inte rösta är jag rätt så säker på att många av dem hade röstat rutinmässigt på några av de vanliga partierna, socialdemokraterna, moderaterna, centern, folkpartiet, vänsterpartiet osv.

 

Det skulle betyda att det är fler som röstar på de partierna och de extrema partierna minskar i procenten. Det är fortfarande lika många som röstar på dem, men procentmässigt minskas de ordentligt.

 

Om det hjälper vet jag inte, men det skulle kännas bättre om det var mindre procent som röstat på dem.

 

Jag är för dåligt insatt för att kunna beskriva det på något bättre sätt än att jag önskar att det vore bättre och det känns tråkigt att veta att det trots allt är så många i området man bor i som tänker på ett sätt som jag tycker är helt galet. Det är inte bara någon enstaka utan de är flera stycken. Är det detta som är framtiden?

 

Det finns roligare saker att fokusera på denna vecka, men idag har det varit detta som blivit fokus.

Nu vänder vi blad och låter det vara, eftersom det är röstat och det är så vi just nu vill ha det i Sverige! Jag hoppas verkligen inte att det ser ut så här till hösten när det ska röstas igen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.