SM semifinal 2 SUIF-Halmstad *live

Nere för att följa matchen och det börjar med

Hampus Nordberg-Mattias Karlsson.

Ett första set där Hampus tar taktpinnen direkt och avgör setet vid 7-3, då han servar då dåliga servar så de blir överraskande och bra och två lätta poäng.

I andra set är det väldigt jämna siffror hela tiden och mycket bra bolldueller, där Hampus med lite tur och rätt studsar vinner med 14-12.

I tredje set är det Mattias som tar taktpinnen och styr spelet och tar säkert ledningen med 8-4, då vinner Hampus två viktiga bollar och sedan time out Halmstad.  Hampus spelar upp sig och lyckas vinna efter lite mer taktiskt spel i slutet av tredje.

Nu dags för

Jon Persson-Omar Assar

Omar Assar tar han om första setet och vinner alla bolldueller. Otroligt bra pingismatch med fina bollar. Klart till Omar.

Andra set och bollduellerna fortsätter och Omar är hetare, 5-2 sedan vinner Jon en viktig långduell och hittar tillbaka. 7-7. 9-9, Omar några lätta poäng, Jon sliter. Jämna andra set 13-12 Halmstad, time out Halmstad. Hampus tog det viktiga andra setet med 14-12, nu gjorde Omar likadant.

2-3 och sportsligt av Jon att säga att det var en kantboll ingen annan än han såg. 2-4! 4-5 och Jon tar time out. Luktar 1-1 lång väg, men kämpen Jon kan man inte räkna bort.
8-8 Blir 8-9 på en vinklad backhand i fel hörn, matchavgörande. 8- 11

1-1. Paus!

Viktor Brodd-Harald Andersson
Viktor börjar bra, Harald lite nervöst? Tar en klar ledning och kontrollerar setet. 11-3

Andra setet är motsatsen, enkla missar av Brodd, Harald styr. 1-7 blir snabbt 5-11. Varsitt set utan motstånd.

Tredje börjar jämnare och med bättre spel. Harald säger nätserve men domaren håller inte med vid 1-2, men gentlemannasporten pingis, det händer inget. Harald vinner därefter några lätta poäng 3-7. ruskigt bollskickliga lirare men Harald kontrollerar matchen.7-11.

1-3 Harald kommer åt hela tiden, time out Söderhamn. 4-5 men Brodd vinner dueller och är på gång. 7-5 irritation vid bordet, snabbt 7-8, Harald använde irritationen till vinst 7-11.

Måstematch
Hampus Nordberg – Omar Assar
Vilda västern pingis, pang pang pang åt alla håll. Fram till 6-2, sedan tar Hampus fram 7-3 tricket, en hög dålig serve som ger poäng direkt. 11-4 försts set TILL SUIF

Lite mer låst 2-2. Sedan går det fort åt andra hållet, Omar styr i returer och går fram till 3-9, vinner med 6-11.

4-2 vilda västern och Hampus vinner, lugnt och Omar vinner, borde vara tvärtom? 6-2, Hampus struntar i 7-3 serven, straffar det sig? 8-6. 9-6 publiken vill ha kantboll men inte spelarna. 11-8, mer vilda västern så kan det gå vägen.

0-4 direkt tar initiativ och lite tur på det. 4-4, 2 turbollar var. Time out Halmstad. Fel studsar och turbollar Verkar vara detta set.
5-7. Lite ryckigt och det passar Omar. 7-11 bra time out.

Dubbel tur, 2-0. Låser varandra 3-3, bra taktiskt spel. 4-4 blir 4-7, time out Söderhamn. Inte publikvänligt i sista. Omar ser ut att kontrollera det, men Hampus väljer att spela snålt oxh lugna ner sig, låser spelet mera, men vid 8-9 är det kört, då kommer en backhand slice ala Edberg eller något och vinner bollen och vänder och vinner matchen. 11-9, hallen exploderar och även Hampus. Nu avgörande match mellan

Jon Persson-Mattias Karlsson
Jon springer som i sina ungdomsdagar medan Mattias står kvar och styr 3-6. Lång bollduell till 5-6 viktigt för Jon. Mattias får sin andra tillsägelse att det tar för lång tid, 8-7. 10-10, ojämna dueller, men ruskiga undanlagda bollar av Mattias. 12-12…. Otroligt viktigt att vinna setet. 14-12

Jon närmare bordet och det blir snabbt spel som passar Jon 4-1, time out Halmstad. Bra time out Halmstad. 4-4. 5-5 och Jon tappar racket, svettigt? Bra returer från båda spelarna men Jon går ifrån till 9-5, som blir 11-6.

2-0 och ett klassiskt tjooooolleeee då är Jon på gång. 5-0 blir en delikatess likt Hampus Edberg backhand, jon räddar en nätrullare nere vid golvet och vinner bollen. Men Mattias har inte gett upp 6-3. Stolpe in för Jon och bra spel på det ger en säker 11-3, menen nätrullsräddning till, runt nätet.

Tankar om och efter matchen kommer sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.