Dags för fotbolls-VM

Familj med tre barn, hund och spela fotboll på div.4 nivå och heltidsjobb. Plus andra saker som ska hända under sommaren! Hur ska jag hinna med fotbolls-VM?

För mig är fotbolls-VM större än allt annat, det kanske är sommar-OS som kan vara i närheten, men trots allt så går fotbolls-VM före allt i min värld. Det är så intressant och spännande under en långtid.
Det spelar ingen roll vilka lag som spelar så är jag intresserad av att se matchen, det kan ha betydelse för en annan match i slutspelet osv. Det handlar om känslor, att försöka behålla formen då alla spelare normalt går på semester, det handlar om några som har sin sista chans att prestera i ett VM eftersom det bara är vart fjärde år och många kan inte spela på denna nivå om fyra år. Några har inte presterat ordentligt och fick inte chansen, och säger att det ska bli skönt med ledighet men de vill ingenting annat än att springa sig trött i 90 minuter plus tillägg på en otroligt varm plan i Brasilien.
Jag tror det kommer bli otroligt bra, det kommer bli otroligt trevligt och spännande! Det kommer bli en sommar att minnas, men tänk att få minnas den som en svenskhöjdpunkt. Nej tyvärr lyckades inte Sverige kvala in eftersom C.Ronaldo och Portugal förstörde detta. Därför är inte uppståndelsen lika stor i Sverige som den är i andra länder så klart, men jag gillar ju fotbollen och inte bara Sverige! Även om det vore mycket roligare om Sverige var med såklart.
Ikväll kör vi igång kl 22:00 med värdnationen Brasilien mot Kroatien och vilken inramning det kommer att vara. Det kommer inte vara lätt för Brasilien med den pressen, men startar de bra kommer de att vinna minst gå till semifinal är min känsla.
Andra lag som kommer vara med i racet om VM titeln tror jag är Spanien, Tyskland, Argentina, Italien och Belgien.
Argentina har ju ett kanske det bästa laget offensivt, men de har haft svårt att få ihop det på ett bra sätt och det är vad Messi verkligen saknar, för i landslaget har han aldrig varit lika framträdande som i klubblaget även om han oftast är bra. Det är kanske han chans att kunna kalla sig världens bästa på alla plan.
Men min vinnare är trots allt Spanien som har ett lag som börjat generationsväxla och de nya har samma kvaliteter och kan verkligen göra det på ett bra sätt. Med en stark defensiv och en bollinnehav som kan bli otroligt viktigt i värmen, det är nog därför jag tror på Brasilien mot Spanien i en VM-final.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.