Fotbolls-VM som berör

Man får säga vad man vill, men oavsett vem man pratar med så har de någon åsikt om fotbolls-VM.

 

Det kan handla om fotboll, spelsystem, spelare, domare, linjer, kameror, filmningar…… allt beroende på vem man pratar med, men det man kan sammanfatta det med är att fotbolls-VM berör!

 

Pratar man i fotbollslaget handlar det om prestationer av spelare och tränarnas betydelse, pratar man med andra vänner handlar det om lite blandat, pratar man med de tjejer man känner säger de att de inte ser på fotboll, men tycker ändå att spelarna är fjantiga som slänger sig utan att någon tar i dem (Hur kan de ha sett det utan att se på matcherna?). Men de kan även njuta av 23:an var snygg.

 

Nu spelar det ingen roll hur man ser på fotbollen, om man gillar Spaniens bollskicklighet, men ineffektivitet eller är fanatisk i ett land man kommer ifrån osv. Det är kärleken till sporten, eller evenemanget som gör det så speciellt och det tycker jag är roligt. Det handlar om fotbolls-VM vart fjärde år och det är få som går oberörda av det.

 

Nu har det varit händelser som blivit stora och som diskuteras i alla vrår, t,ex Suarez som biter en motståndare. Hur man kan göra det när man vet att det finns så många kameror som inte missar någonting någonsin på planen är helt obegripligt. Lika obegripligt är det att han blir så straffad av detta. Jag säger inte att det är någonting som är bra, men när man ser andra saker och läser om saker som händer i Sverige på och runt fotbollsplanen så är det ett tufft straff. Hur straffades t,ex en målvakt som sparkade benet av en spelare i mitt lag (div.4)? Jo han straffades med någon enstaka match, killen som bröt benet har nu över två år senare ännu inte kunnat vara med och göra en träning på fotbollsplanen då benet och kroppen inte är redo för det ännu. Suarez bet en spelare, ett märke som syns i två dagar? Avstängd mycket längre! Var är logiken i det?

 

Det jag menar är också att detta är saker som berör och det hade bara varit fotbollsnördar som varit intresserad av detta och det hade varit en ligamatch, nu har nästan alla man pratar med en åsikt om detta.

 

Sedan har vi dessa filmningar som sker hela tiden, vad ska vi göra åt detta? Man sitter och diskuterar hur det kan blivit så här i fotbollen och jämför med t,ex Handboll! Där det smäller kanske mera och man kliver oftast bara upp!

 

Ska man straffa filmare i efterhand? Vara hårdare om man ser att det är filmningar direkt? Jag vet inte hur men något måste göras?

 

Ett annat problem som diskuterats är att det inte räcker att någon sparkar på en annan, eller drar i tröjan. För det blir inte straff eller frispark om man inte faller. DVS att domarna uppmuntrar att man ”filmar” eller ”faller lätt” ”förstärker händelsen” för gör man inte det får man inte friskspark. Ett exempel är Robben idag. Han utnyttjar att Mexicanska spelaren slänger ut benet, hade han fortsatt tappat balansen, stapplat då hade han bara tappat bollen. Nu känner han träffen på benen, ramlar och får straff. Jag gillar inte Robben då han brukar filma och det är något annat som jag stör mig på, men här anser jag att han inte gör något fel mer än faller lätt och utnyttjar misstaget av Mexico.

 

Det kan diskuteras och vändas och vridas på, men hur vi än gör det är min känsla att det måste försöka göras något åt detta så att vi får en vändning och mer ärlig och positivare bild av fotbollen.

 

För övrigt har jag fel hela tiden! Jag önskade Italien lycka, det sket sig. Sedan hade det varit roligt med Chile, men NEJ, Uruguay skulle få visa att de klarade sig utan Suarez, men NEJ, Mexico skulle få ta sig till kvarten, men NEJ och nu hoppas jag på att Europa får visa sig från sin bästa sida med ett till lag till kvarten via Grekland, det återstår att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.