V75 på Bergsåker

V75 på hemmaplan och ändå är jag inte på plats, det känns konstigt och onödigt men hoppas att dragracingen jag lovat sedan länge kommer bli lika trevlig. Det är några hästkrafter till jag ska titta på kan man säga. Svärfar kör ju själv så det känns rätt att vara där också.

 

Nu till travet.

 

Min ranking

V75 – 2014-06-28 – Bergsåker

1: 5, 9, 12, 4, 3, 7, 10, 6, 2, 1, 8, 11

2: 2, 4, 3, 9, 10, 5, 1, 12, 6, 11, 7, 8

3: 9, 8, 13, 12, 10, 11, 4, 6, 7, 2, 1, 3, 5

4: 7, 11, 2, 9, 6, 12, 1, 3, 5, 4, 8, 10

5: 6, 1, 11, 4, 3, 2, 12, 9, 10, 8, 7, 5

6: 1, 3, 2, 4, 5, 7, 9, 6, 8, 12, 10, 11

7: 5, 2, 7, 1, 4, 3, 9, 10, 6, 11, 12, 8

 

 

Avd1: Jag börjar med att spika storfavoriten 5 Jeppas Maxi, då han har imponerat och har bättre spår än de som kan utmana. 9 B.B.S Pelleshan och 12 Coldtown slåss nog om andraplatsen om inte hästen som får ryggledaren liftar med till den platsen och det kanske är läge att lira tvillingen 4-5?

 

Avd2. Ett lurigt lopp då den bästa hästarna inte är så startsnabba och det känns svårt att läsa loppet. Jag tror att 2 Souchong är bästa hästen, men vill även varna för stallkamraten 9 Electric Image som har ett bra smygläge och Walmann brukar kunna få igång ston. 3 Littlemisssunshine tar spets och släppet? Vinner med luckan? 4 Secret Service får Goop i vagnen och kan bli ännu vassare! 10 Ahsoka kan kanske också skrälla då han kanske slipper göra grovjobbet själv denna gång.

 

Avd3:Sommarspecialen och det känns som hästarna på startvolten är chanslösa, men det kanske jag får äta upp efter detta? Min vinnare är 9 Kadett C.D som Bergh kanske har förvandlat från sprinter till stayer och inte tvärtom som han brukar göra? Hästen har gått bra lopp men saknat de lilla extra, kanske har Bergh hittat den växeln nu? 8 Quid Pro Quo har en rad som visar på en ickevinnare och om det är så, nja jag hoppas inte det. Det är en trevlig häst men väldigt ofta tvåa i mål i de större loppen. 13 Porthos Amok verkar ha hittat formen och är intressant, men springspåret? Var hamnar han? Osäker om han kan vinna mot de andra ute i spåren. 12 Ed You har gjort väldigt tuffa prestationer och lopp den senaste tiden mot topphästar och det är svårt att veta hur han står sig mot dessa. Två tuffa ston vill också vara med och göra upp om detta och det är 10 Canaka b.f och Ariel Boko. Den som tar ett tidigt initiativ tror jag får en fördel i detta lopp.

 

Avd4: 7 Maverick Man hade fem raka segrar men har nu fått känna på hur det känns att förlora i två starter. Nu framspår igen och det är dags att vinna! Jag tror han körs offensivt direkt men vill nog inte ha dödens och risken är att han hamnar där. Jag tror han vinner oavsett resa och funderar på att spika. 11 Bartender In såg jag förra året och blev imponerad, sedan hände inget förrän barfotabalansen testades och nu är det en kanon! Bakspåret gör det svårare, men kör de för fort där framme kommer han vara med i slutstriden. 2 Trusst Launcher har mycket tvåor i raden men vann senast och har varit bra i flera starter. Men var hamnar alla när 1 Pompano lär ladda allt som går för spets och jag tror inte det håller hela vägen om inte alla andra lägger sig på rygg. Kanske det blir mycket körning direkt och den som håller sig kall och hittar en bra position är vinnaren i loppet?

Då kan 6 Västerbo Paymyday vara skrällen.

 

Avd5: Dagens mest svårlösta lopp där jag rekommenderar de som har råd att helgardera. 6 Octopus var kass när han åkte upp till Umåker men grym senast, 3 Dance photo overkligt bra senast men kan han göra om det? 12 Tresor D´Inverne vinner han bara från spets? 1 Long Night kan öppnar bra men knappast hålla ledningen, men vann v75 från ryggledaren är det vinnarspelet? Eller kanske dags för 4 Ahannibal att vinna efter några bra repor i spåren kanske det kan få bli ledningen? Eller är det 11 Food Money som spurtar ner alla sista metrarna?

 

Avd6: E3 finalen för hingstar och valackar och 1 Al Dente har verkligen imponerat och är solklar första häst och min tanke var tidigt att gardera med 3 Digital Frame. Men när de i stallet låter väldigt uppåt på Al Dente och menar att 3 Digital Frame inte allas håller samma nivå än börjar man tveka. Det kanske är spets och slut, men det låter inte som att de andra kuskarna och tränarna kommer låta honom sitta där och bestämma, vilket låter spännande. 2 Global Rebel vill också till spets, 4 Othello Tilly har som Digital Frame kan vara tung att stå emot sista biten. Skrällen är kanske 7 Valentino Strix?

 

Avd7: Första hästen är 5 Betterthancheckers som nog får överta ledningen om han kan öppna bra och blir svårslagen därifrån, men kan någon hålla ut honom känns han sårbar och vinner nog inte från dödens? Då kommer det tunga slutvarvet från 2 Constantisoldi, 7 Op´s Flirt oh 4 Caramella B.F att blir jobbiga att stå emot. 1 You talking to me är snabb ut men släpper nog ledningen och blir farlig med luckan.

 

Hundringen

 

Avd 1: 5 (9, 12)

Avd 2: 2, 3, 4, 9, 10 (5, 1)

Avd 3: 9 (8, 13)

Avd 4: 2, 7, 11 (9, 6)

Avd 5: 1, 4, 6, 11 (3, 2)

Avd 6: 1 (3, 2)

Avd 7: 2, 5, 7 (1, 4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.